Bekijk in je browser

visual

Nieuwsbrief 2021 - oktober

Beste leden van OV de Noord,

De eerste nieuwsbrief na de zomervakantie is alweer een feit. Een divers aanbod van artikelen komt voorbij.

Zo hebben zich weer nieuwe leden aangemeld, die we graag aan jullie voorstellen en van harte welkom heten. Hoe meer leden, hoe beter immers, want dan wordt onze gezamenlijke stem steeds beter gehoord. Er geldt trouwens ook: hoe meer bestuursleden, hoe beter. We zijn nog steeds op zoek en herhalen daarom onze oproep. Meld u aan voor deze fantastische club met interessante uitdagingen op zeer veel verschillende (bedrijven)terreinen.

De voortgang van de projecten ‘Revitalisering VW-Zuid’ en ‘Verduurzaming VW’ wordt ook besproken. Voor dat laatste is er een interessant aanbod voor u als u overweegt om te investeren in zonnepanelen of andere verduurzamingsmaatregelen. Er is namelijk een mooie subsidie ter ondersteuning van die investering beschikbaar. Daarvoor moeten we dan wel minimaal 5 ondernemers vinden die samen de subsidie aanvragen. Meldt het snel aan onze parkmanager Monique Walraven, dan kan zij op dit gebied de krachten bundelen.

Het zal u niet ontgaan zijn, dat er de afgelopen weken nogal wat zware criminele activiteiten in Alblasserdam en omgeving hebben plaatsgevonden. Eén daarvan op ons eigen Vinkenwaard. Onze camerabeelden zijn zelfs door Opsporing Verzocht uitgezonden. Het nut van een dekkend camerasysteem is daarmee wel weer bewezen. We zijn dan ook op dit moment bezig te inventariseren wat er voor nodig zou zijn om ook op Hoogendijk en Nieuwland Parc zo’n systeem te installeren. We houden u op de hoogte.

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,
Nico Treure, voorzitter OVdN

 

Nieuwe bestuursleden gezocht

Op dit moment bestaat uw bestuur uit vier personen: voorzitter Nico Treure, secretaris Aad Rozendaal, penningmeester Kees Kraaijeveld en algemeen bestuurslid Martijn Koutstaal.

Eigenlijk is dat te weinig. Zeker als jullie bedenken dat Aad volgend jaar met pensioen gaat. Dan zijn er namelijk nog maar drie. We zijn dus naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden, want zoals jullie weten, maken vele handen licht werk. Hoe meer mensen we hebben, hoe minder werk het voor iedereen is.

En het is nog leuk en interessant ‘werk’ ook. Je hebt met zeer veel verschillende onderwerpen te maken en krijgt daardoor een uniek inzicht in hoe zaken in de gemeente en de regio werken. Daarbij doe je ook nog handige contacten op en (het belangrijkste) kun je ervoor zorgen, dat je daadwerkelijk een positieve bijdrage levert aan het creëren van een goed werk- en bedrijfsklimaat in Alblasserdam.

We zoeken eigenlijk minimaal 3 nieuwe bestuursleden, zodat we ook bij vakantie en ziekte de zaken kunnen blijven regelen. Het liefst mooi verdeeld over de verschillende bedrijventerreinen. Een mooie mix van grotere en kleinere bedrijven zou ook welkom zijn.

Aarzel dus niet langer en neem contact met me op om eens kennis te maken en onder het genot van een kopje koffie/thee één en ander door te spreken.

Revitalisering VW-Zuid, update

We hebben van de gemeente Alblasserdam begrepen, dat Fase 1 (vooronderzoek riolering & bekabeling) inmiddels is afgerond. Het onderzoek is gedaan en wordt nu intern besproken. Men is op zoek naar een projectleider, die op korte termijn met Fase 2 zal beginnen. Daarin gaat met belanghebbenden worden overlegd over de wensen en de mogelijkheden. Ook zaken als kosten en budget moeten dan wat ons betreft besproken worden.

Als alle wensen duidelijk zijn, zullen er uiteraard keuzes gemaakt moeten gaan worden over de daadwerkelijk uit te voeren plannen. Er dient dan een begroting te worden gemaakt en deze moet worden voorgelegd aan de raad ter goedkeuring. U zult begrijpen, dat dit niet allemaal morgen al geregeld zal zijn. We doen het echter liever zorgvuldig en goed dan dat we haastig half werk leveren.

Als OV de Noord zullen wij uiteraard als gesprekspartner namens onze leden met de gemeente aan tafel gaan zitten om onze eigen plannen en onderzoeken verwezenlijkt te krijgen. Hoe meer ondernemers we vertegenwoordigen, hoe zwaarder onze stem telt. Bent u dus ondernemer en gevestigd op VW-Zuid en nog geen lid van OV de Noord? Wordt dan snel lid. Kijk op www.ovdenoord.nl en vul het lidmaatschapsformulier in.


visual

Nieuw gevestigd op Vinkenwaard – Honingmakerij

Sinds kort is er een nieuw bedrijf gevestigd op bedrijventerrein Vinkenwaard. Het betreft een echte honingmakerij. Voor dit bedrijf zijn duizenden werknemers er gevestigd onder de leiding van een echte Koningin.

Lees meer

visual

OVdeNoord op bezoek bij Judith de Jong, D&C Engineering

OV de Noord is benieuwd hoe het met de leden gaat dus op dinsdag 27 juli was Monique Walraven (OV de Noord) op bezoek bij Judith de Jong, directeur bij D&C Engineering, gevestigd aan Nieuwland Parc 301-302 te Alblasserdam.

Lees meer

visual

Aanbod voor ondernemers: gratis onafhankelijk advies zonnepanelen

De gemeente Alblasserdam wil zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren. Daarom kunnen ondernemers (zowel klein-als grootverbruikers) en eigenaren van bedrijfspanden met een dak dat geschikt lijkt voor plaatsing van zonnepanelen nu kosteloos gebruikmaken van voorlichting en verkennend advies.

Lees meer

visual

UPDATE Toolbox werkzaamheden Drechtsteden

Deze zomer werkt Rijkswaterstaat zowel aan de N3, de nieuwe aansluiting A15/N3/N214 en de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht.

Lees meer

visual

OV de Noord op bezoek bij Danielle Huizer

Dama Heftruck BV een veelzijdig bedrijf in service en onderhoud van interne transport middelen.

Lees meer