Bekijk in je browser

visual

Nieuwsbrief 2022 - mei

Beste leden van OV de Noord,

In deze nieuwsbrief zullen jullie zien dat Monique weer veel nieuwe leden heeft bezocht voor kennismaking en natuurlijk een bakkie koffie. Het ledenaantal groeit dus en dat is mooi, want hoe meer bedrijven wij vertegenwoordigen, hoe beter. 

Ik kan het kort houden in deze inleiding, want we hebben recent onze jaarlijkse ALV gehouden en in het verslag daarvan staan eigenlijk alle lopende zaken genoemd. 

Download hier het verslag van de ALV en de presentatie van Samen Bereikbaar
.

Wel wil ik graag nog melden, dat tijdens de ALV twee nieuwe bestuursleden zijn gekozen. Irene Florisson-Joor en Frits van der Kooij. Frits heeft zich bovendien bereid verklaard om de functie van penningmeester van Kees over te nemen, wat tijdens de ALV nog niet bekend was. Ik ben heel blij met hun komst en wens ze veel succes toe.

Met vriendelijke groet,

Nico Treure
Voorzitter OV de Noord

 

Subsidies voor verduurzamen

Op een vraag van mij over mogelijke subsidies kreeg ik onderstaande informatie doorgestuurd van de gemeente Alblasserdam.

Als u als ondernemer wilt verduurzamen, kunt u aanspraak maken op subsidies. De gemeente Alblasserdam heeft hier op dit moment geen subsidies voor, maar het Rijk en de Provincie wel. Dit kan soms best ingewikkeld lijken.

Daarom heeft de gemeente opdracht gegeven aan het Regionaal Energieloket om een zakelijk energieloket op te richten. Het zakelijk loket is voor bedrijven, organisaties en instellingen uit verschillende sectoren. Het zakelijk loket helpt u bij het verduurzamen van onder andere uw bedrijfslocatie, bedrijfspand en kantoorruimte. U kunt hier ook een heleboel informatie vinden over alle verschillende subsidies, leningen en belastingvoordelen voor zakelijke partijen: https://zakelijk.regionaalenergieloket.nl/alblasserdam/subsidies

U kunt verschillende duurzame maatregelen aanvinken en zien welke subsidies en andere voordelen daarvoor mogelijk zijn. Per subsidie wordt een korte samenvatting gegeven en wordt er door verwezen naar de juiste website om deze aan te vragen. Als u hierover vragen heeft, kunt u ook altijd contact opnemen met het zakelijk loket: 088 - 525 41 10. Zij kunnen helpen met algemene vragen over de subsidies. Voor gedetailleerde vragen, kunt u waarschijnlijk het best contact opnemen met de instantie die de subsidie verleent.


visual

Uitnodiging: Startersavond Hendrik-Ido-Ambacht 14 juni a.s. van 19.00 tot 21.30 uur

De ideale informatieavond voor startende ondernemers! Heb je plannen om een eigen bedrijf te starten of ben je al gestart? Dan sta je voor een leuke maar spannende uitdaging, waarbij je veel zaken moet voorbereiden en regelen. Met welke regels krijg je te maken? Welke mensen en partijen kunnen je helpen bij de start? Welke belastingvoordelen zitten er aan het ondernemerschap? Hoe kom je aan financiering? Zomaar wat vragen.

Lees meer

visual

Op bezoek bij Bas …

Monique Walraven van OV de Noord is op bezoek geweest bij Bas Korteland, die onlangs met zijn op Nieuwland Parc gevestigde bedrijf, Fleet Parts Supplier (F.P.S. bv) lid is geworden van onze ondernemersvereniging.

Lees meer

visual

Op bezoek bij Fegon…

Op vrijdag 28 januari zijn Monique Walraven en Nico Treure (OV de Noord) op bedrijfsbezoek geweest bij Frits van der Kooij en Arco Roodenburg van Fegon Waterbehandeling, gevestigd aan Ohmweg 59 (Vinkenwaard-Zuid) te Alblasserdam.

Lees meer

visual

Op bezoek bij nieuw lid van OV de Noord Peter…

Op vrijdag 18 februari is Monique Walraven (OV de Noord) op bedrijfsbezoek geweest Peter Rip van VanRip events, gevestigd aan Huygensweg 3 te Alblasserdam.

Lees meer

visual

Op bezoek bij lid van OV de Noord Winanda…

Op dinsdag 1 maart is Monique Walraven (OV de Noord) op bedrijfsbezoek geweest Winanda Spruijt en Sonja Nugteren van Internorm gevestigd aan de Van Hennaertweg 15 te Alblasserdam.

Lees meer

visual

Bakkie koffie bij Dick…

Op maandag 21 maart is Monique Walraven (OV de Noord) op bedrijfsbezoek geweest bij Dick Bovekerk van McDonald’s, gevestigd aan Kelvinring 46 te Alblasserdam.

Lees meer

visual

Een duurzaam bezoek bij Martijn….

Op donderdag 24 maart zijn Monique Walraven (OV de Noord) en Nina Verheij (stagiaire OZHZ) op bedrijfsbezoek geweest bij Martijn Onnink, eigenaar samen met zijn broer Gert-Jan, van De Mijl Vastgoed, waaronder De Mijl Business Center Alblasserdam, gevestigd aan Kelvinring 54 te Alblasserdam.

Lees meer

visual

Kennismaken met Ismael….

Monique Walraven van OV de Noord is op bezoek geweest bij Ismael van der Straaten, gevestigd op Nieuwland Parc 334 met het bedrijf Connect-Parts Cable Solutions B.V en nieuw lid van onze ondernemersvereniging.

Lees meer

visual

Kennismaken met Carrera Recruitment BV…

Monique Walraven van OV de Noord is vrijdag 15 april op bezoek geweest bij Martijn de Vries, mede-eigenaar van Carrera Recruitment B.V., en nieuw lid van Ondernemers Vereniging de Noord. Zij zijn gevestigd op Nieuwland Parc 159 te Papendrecht.

Lees meer