Word nu lid
#
14 jul 2022;

Wateroverlast

Zoals een aantal van jullie weten is Nina vanuit de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid de afgelopen maanden bezig geweest met een onderzoek naar wateroverlast op het bedrijventerrein. Verschillende gesprekken zijn gevoerd met ondernemers, zoals Business Center de Mijl, welke al eerder naar voren kwam op de website met een bedrijfsbezoek. In deze nieuwsbrief worden de resultaten van het onderzoek getoond aan de hand van visualisaties. Daarbij dient dit onderzoek als meekoppelkans voor de geplande revitalisering van het bedrijventerrein!

Klimaatverandering en als gevolg daarvan het te veel aan water spelen een steeds grotere rol in Nederland. Zo ook op bedrijventerreinen kan dit zorgen voor wateroverlast. Op bedrijventerrein Vinkenwaard zorgt het te veel aan water op het moment nog niet voor overlast. Uit het onderzoek is gebleken dat Alblasserdam nog geen ervaringen heeft met hoosbuien en daardoor weinig tot geen overlast ervaart in tegenstelling tot Dordrecht en Zwijndrecht twee jaar geleden. Daar viel zo veel regen in korte tijd dat er meer dan 500 meldingen zijn gemaakt zowel in Dordrecht, als Zwijndrecht.

Omdat het voor de gemeente en vanuit de ‘Regionale Adaptie Strategie’, maar ook voor jullie als ondernemer, belangrijk is om voorbereid te zijn op wat komen gaat, is een advies uitgebracht vanuit de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. De zogeheten waterbergingstrap dient als handreiking om als bedrijf en als bedrijventerrein meer bestand te zijn tegen regenbuien. De maatregelen binnen de waterbergingstrap kunnen verschillend zijn voor het bedrijf, afhankelijk van de grootte, het eigen terrein en het budget.

Download hier de waterbergingstrap

Maar hoe ziet dat er dan uit in de praktijk? Binnen het onderzoek is aandacht besteed aan een aantal locaties op het bedrijventerrein welke te maken hebben met plassen op straat of wateroverlast. Hierbij is gebruik gemaakt van maatregelen uit de waterbergingstrap die dienen om het te veel aan water te kunnen afvoeren of bergen en daarmee de wateroverlast te beperken. 

Download hier de locatie uitwerkingen

Heeft u nog vragen naar aanleiding van het advies of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer