Word nu lid
#
16 apr 2018;

Rapportage Veiligheid Nieuwland Parc Alblasserdam

Na de grote brand bij Lascentrum in Alblasserdam in 2016 is in opdracht van Ondernemersvereniging De Noord een uitgebreid rapport opgesteld over de veiligheid en de functionaliteiten van voorzieningen op het Industrieterrein Nieuwland Parc in Alblasserdam. Het rapport is openbaar beschikbaar en downloadbaar voor alle betrokkenen en geïnteresseerden.

In 2016 werd Alblasserdam en met name Lascentrum opgeschrikt door een grote brand. Direct werd er met groot materieel uitgerukt door de brandweer en andere hulpdiensten om de brand te bestrijden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen tijdens de brand en de bestrijdingswerkzaamheden.

Tijdens en na de brand zijn er echter vragen gerezen over de veiligheid van onze industrieterreinen en de functionaliteiten van de diverse voorzieningen op deze industrieterreinen. Op initiatief van OV de Noord is een rapportage opgesteld over deze veiligheid en voorzieningen. Het opstellen van het rapport is in goede samenwerking met instanties zoals Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en uiteraard de gemeente Alblasserdam tot stand gekomen. Sterker nog, de gemeente Alblasserdam heeft 50% van de kosten voor het rapport voor haar rekening genomen. Het Ondernemersfonds Alblasserdam heeft de overige 50% gefinancierd.

Het rapport en de bijbehorende conclusies en aanbevelingen zijn besproken binnen KVO-B en de gemeente Alblasserdam en de acties voor verschillende verantwoordelijken zijn geprioriteerd en reeds in gang gezet.

Aangezien er ook aanbevelingen voor iedere afzonderlijke ondernemer gedaan zijn is het van belang dat iedereen kennis kan nemen van deze rapportage. Verder onderschrijven alle partijen een maximale mate van transparantie, het rapport is nu ook beschikbaar voor een iedereen.

Het rapport is via bijgaande link te downloaden.

Wanneer het rapport vragen en/opmerkingen oproept, dan kunt u deze sturen aan onze secretaris. Wij zullen dan zorgen dat u van de juiste partij een reactie ontvangt.

 

Foto: ZHZ Actueel

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer