Bekijk in je browser

visual

Gemeenteraadsverkiezingen 14, 15 en 16 maart 2022

Beste leden van OV de Noord,

Op 14, 15 en 16 maart aanstaande worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In Alblasserdam zullen 6 partijen deelnemen:

  • Lijst 1: SGP
  • Lijst 2: PvdA
  • Lijst 3: CDA
  • Lijst 4: VVD
  • Lijst 5: D66
  • Lijst 6: ChristenUnie

Op https://raad.alblasserdam.nl/altijd-op-de-hoogte/Verkiezingen vind u meer informatie. Onder meer kunnen daar de verschillende verkiezingsprogramma’s worden gedownload. U kunt dan zelf oordelen wat de diverse partijen over ondernemen en bedrijventerreinen te zeggen hebben. Ik kan u melden, dat dit per partij enorm verschilt zowel qua omvang als qua diepgang.

Lijsttrekkersdebatten
Er staan twee lijsttrekkersdebatten gepland.

De eerste vindt plaats in Landvast op dinsdagavond 22 februari van 18.00 tot 19.00 uur. Dit wordt georganiseerd door RTV Rijnmond in het kader van Rijnmond Kiest. Dit is een debat waarbij Rijnmond stellingen lanceert waarop lijsttrekkers kunnen reageren. Rijnmond regelt de indeling (wrs. 3 lijsttrekkers per stelling). Rijnmond zendt dit live uit via de radio en hun website

Het tweede lijsttrekkersdebat wordt georganiseerd op donderdagavond 10 maart in de raadzaal van het gemeentehuis vanaf 19.30 uur. Live uitzending via het YouTube-kanaal van de gemeente.

Belangstelling om deze debatten bij te wonen?  Mail dan met de griffie of er nog ruimte is voor publiek (griffier@alblasserdam.nl)

Verkiezingsmarkt
Waarschijnlijk wordt er ook nog een verkiezingsmarkt georganiseerd. Op dit moment zijn daar echter nog een tijd en plaats van bekend. Meer informatie wordt, zodra beschikbaar, op https://raad.alblasserdam.nl/ geplaatst.