Bekijk in je browser

visual

Nieuwsbrief 2021 - juni

Beste leden van OV de Noord,

Als ondernemers zijn we vaak het glas-half-vol type. Doorgaan, volhouden, soms incasseren en dan weer opkrabbelen. Soms dreigt een glas-half-leeg situatie. Zeker het afgelopen jaar. Maar dan moet je gewoon een kleiner glas nemen. Is het weer helemaal vol. En als ik nu naar buiten kijk, waar de zon weer schijnt, dan denk ik dat we snel weer naar een groter glas kunnen overschakelen.

De wereld komt weer op gang. Hoog tijd dus om weer eens een OVdN Nieuwsbrief uit te brengen. Die vinden jullie dan ook hieronder.

Er staan weer heel veel interessante zaken in over nieuwe leden en bedrijfsbezoeken aan bestaande leden. Uitnodigingen voor webinars en een "save the date" voor onze ALV op 24 juni aanstaande (schrijft u allen in).
De uitnodiging voor de ALV ontvangt u deze week in een aparte mail. 

Twee stukjes wil ik speciaal even in de schijnwerper zetten. Energielabel voor kantoren en een succesverhaal van onze camera’s op Vinkenwaard.

  • Het eerste stuk gaat over het feit, dat ook kantoren een energielabel moeten hebben en dat als dit label C is, deze kantoren niet meer gebruikt mogen worden. Belangrijk om daar de ins en outs van te weten en dat kan als u het webinar bijwoont.
  • Het tweede stuk laat zien dat de camera’s hun werk doen. Zo werd de firma Kluswijs recent bezocht door twee personen, die dachten dat ze niet hoefden te betalen en konden ze worden aangehouden dankzij de camerabeelden.

Vaak melden we het als we met grote projecten bezig zijn en wat de voortgang daarvan is (camerabewaking, mobiliteit, revitalisering VW-Zuid, duurzaamheid, parkeerproblemen). Vanochtend heb ik samen met onze parkmanager Monique een rondje over alle terreinen gereden.  En daar zag ik eigenlijk heel veel kleine dingen, die we ook regelen. Waarschijnlijk zonder dat jullie daar erg in hebben. We melden het ook nooit en dat zouden we wel moeten doen. Dus we gaan proberen om op onze social media (LinkedIn & Twitter) ook de kleine succesjes te laten zien, zoals:

  • het plaatsen van bijenkasten
  • het verbreden van een uitrit voor de vrachtwagens
  • het aanleggen van parkeerplaatsen
  • het overleg met de gemeente over het bijhouden van het groen, zodat onze camera’s vrij zicht houden
  • het ophogen van de straat bij verzakkingen
  • enzovoorts

Dus niet alleen ‘doe wat je zegt’, maar ook ‘zeg wat je doet’.

Veel leesplezier en hopelijk tot ziens op de ALV.


visual

Nieuw lid: De Mijl Business Center Alblasserdam

Sinds 1 juni heten wij De Mijl Business Center Alblasserdam welkom als nieuw lid. Danielle Kruimel, Gert-Jan Onnink en Martijn Onnink informeren u graag over de mogelijkheden voor het huren van een compleet ingerichte kantoorunit.

Lees meer

visual

Uitnodiging webinar 7 of 10 juni: werkzaamheden Drechtsteden zomerperiode 2021

Rijkswaterstaat werkt sinds de zomer van 2020 aan het groot onderhoud N3. Voor een betere bereikbaarheid van de regio werkt Rijkswaterstaat ook aan de verbreding van de A15 tussen Papendrecht – Sliedrecht en de nieuwe aansluiting A15/N3/N214. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Deze zomer wordt er aan alle drie de projecten gelijktijdig gewerkt. Dit kan de nodige hinder veroorzaken in de regio, zoals diverse wegafsluitingen.

Lees meer

visual

Beveiliging bedrijventerreinen

Sinds jaar en dag verzorgt Alert de collectieve beveiliging op bedrijventerreinen. Een gevalletje ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Of eigenlijk: ‘hoe meer zielen, hoe meer veiligheid’. Want hoe meer panden binnen een bedrijventerrein op de collectieve beveiliging zijn aangesloten, des te beter het volledige terrein weer beveiligd is. Hierbij een overzicht van de meldingen die zijn gedaan in april en mei 2021.

Lees meer

visual

Bedrijfsbezoek SnelleVliet Touringcars

Na een jaar binnen zitten en afstand houden gaan we voorzichtig weer starten met bedrijfsbezoeken in Alblasserdam. Want wat hebben we het gemist, het persoonlijke contact! Uiteraard houden we nog steeds afstand, maar de koffie smaakt heerlijk als je weer met elkaar aan tafel kunt zitten. We zijn benieuwd hoe het met iedereen gaat en wat de impact is na ruim een jaar Corona.

Lees meer

visual

Aftrap branche-aanpak kantoren energielabel C

De eerste branche-aanpak uit de E-agenda bedrijven staat voor de deur: kantoren. Maar wat houdt dit eigenlijk in? En wat betekent dit voor jou als ondernemers? Of heb je misschien suggesties over de aanpak? Schuif dan aan bij onze aftrap. We vertellen je graag meer.

Lees meer