Bekijk in je browser

visual

Nieuwsbrief 2020 - Juli

Beste leden,

Graag brengen wij u wederom op de hoogte van actuele zaken op en rond onze industrieterreinen, binnen onze gemeente en onze vereniging.

De volgende onderwerpen brengen wij in deze nieuwsbrief onder uw aandacht:

  • Oude torenbrug een week afgesloten voor onderhoud
  • Webinar "Samen werken aan onze bereikbaarheid"
  • Nieuw lid: Vos Warehousing Alblasserdam
  • Online bijeenkomst Groot Onderhoud N3 - 9 & 10 Juli

 

Lopende zaken:

Camera's Vinkenwaard
Zoals we al eerder hebben gemeld, zijn de camera's op Vinkenwaard inmiddels al een paar maanden actief. De beeldkwaliteit is uitstekend en we hebben al diverse keren op verzoek van de politie beelden uitgekeken en informatie over diefstallen en ongevallen door kunnen geven.

In verband met de privacy kunnen wij als OVdN niet live meekijken met de camera's. Op verzoek laten wij de beelden bekijken en geven wij de informatie, die dat oplevert door aan bijvoorbeeld de politie. Is er dus bij u ingebroken of is er iets vernield geef dit dan aan ons door. Wij zorgen voor de opvolging.

 

Mobiliteit

Op 13 juli aanstaande organiseren wij een webinar in samenwerking met Anna Schouten van Samen Bereikbaar. Mobiliteit speelt daarin een belangrijke rol. Zie verderop in deze nieuwsbrief voor meer informatie en schrijf u zeker hiervoor in.

Recent is er een bijeenkomst geweest om de mogelijkheden te onderzoeken voor het oplossen van de verkeersproblemen op het kruispunt Staalindustrieweg / Grote Beer (onderaan de brug). Vele alternatieven zijn aan de orde geweest en alle voor- en nadelen zijn besproken. Uiteindelijk is een viertal mogelijke oplossing gekozen. Deze worden nu verder uitgewerkt. Bij de bijeenkomst waren ondermeer de Gemeente Alblasserdam, Rijkswaterstaat, ondernemers, OV de Noord, OV Papendrecht en de OKA aanwezig.

 

Herstructurering Vinkenwaard-Zuid

Voor dit jaar staat het maken van de plannen voor de herstructurering van Vinkenwaard-Zuid op het programma. De gemeente heeft in het verleden aangegeven, dat er in 2021 budget is om deze plannen dan ook daadwerkelijk uit te voeren.  Door de uitzonderlijke omstandigheden van de laatste maanden hebben alle overleggen even stilgelegen. Wij zijn nu echter bezig om dit onderwerp weer op de agenda te plaatsen. Waarschijnlijk kunnen we de plannen die in 2014 al een keer gemaakt zijn als uitgangspunt gebruiken. Binnenkort kunt u echter een aparte mail over dit onderwerp verwachten waarin wij om uw ideeën en inbreng gaan vragen.

 

Stagiaire

Na de vakantie zal gedurende enkele maanden Nina Verheij als stagiaire bij Parktrust aan de slag gaan. Zij studeert Ruimtelijke Ordening aan de Hogeschool Rotterdam. Zij zal onder andere worden ingezet bij de plannen voor de bovengenoemde herstructurering van VW-zuid en dan met name op het onderwerp Groen- en Biodiversiteit. Dit zal één van de onderwerpen zijn die een belangrijk rol gaan spelen bij het realiseren van de plannen.

 

We wensen u veel leesplezier en zien u graag binnenkort bij de diverse bijeenkomsten!

Hartelijke groet,

Bestuur OV De Noord


visual

Oude Torenbrug een week afgesloten voor onderhoud

Van maandag 27 juli 7.00 uur tot en met vrijdag 31 juli 2020 19.00 uur is de Oude Torenbrug in Alblasserdam afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers.

Lees meer

visual

Nieuw lid: Vos Warehousing Alblasserdam

VWA oftewel Vos Warehousing Alblasserdam is opgericht sinds januari 2020 en onderdeel van de Vos Transport Group (bestaat al 50 jaar).

Lees meer