Word nu lid
#
31 jan 2019;

Voorlopig geen pendelbus op bedrijventerreinen

Medio 2018 heeft OV de Noord in samenwerking met het platform Samen Bereikbaar een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om een pendelbus te laten rijden op de bedrijventerreinen Vinkenwaard, Hoogendijk en Nieuwland Parc.

De parkeerdruk op de terreinen loopt immers op en met het wegvallen van enkele buslijnen in de nieuwe dienstregeling leek de noodzaak voor collectief vervoer alleen maar toe te nemen.

 

Naar aanleiding van het onderzoek is er op 7 december jongstleden een bijeenkomst geweest. Daar is na presentatie van de resultaten en discussie hierover gebleken, dat er vanuit de bedrijven niet voldoende belangstelling is om de pendeldienst rendabel te maken. De kosten van circa € 4.000,- per maand zouden dan door te weinig deelnemers moeten worden opgebracht. Ook het starten van een proef voor drie maanden, waarbij OVdN dan de kosten voor haar rekening zou nemen, is hierdoor op het moment niet zinvol.

 

Conclusie is dus, dat er nu geen pendelbus komt. De ideeën hierover gaan even 'de ijskast in'. Mocht in de toekomst de situatie veranderen, dan wordt het project opnieuw opgepakt.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer