Word nu lid
#
24 nov 2017;

Stand van zaken KVO

Sinds vele jaren neemt het bestuur van OV de Noord actief deel aan de Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)-werkgroep voor de bedrijventerreinen te Alblasserdam en heeft daarbij ook een voorzitter voor de werkgroep geleverd in de persoon van Dick Bovenkerk. Helaas verloopt de samenwerking met de gemeente niet zoals gehoopt.

Wij vinden het belangrijk, dat de bedrijfsomgeving van de ondernemers schoon, heel en veilig is en zijn dan ook meer dan bereid ons daarvoor hard te maken en in te zetten.Dit kunnen we echter niet alleen. In de werkgroep hebben naast de ondernemers, vertegenwoordigd door het bestuur van OV de Noord, ook de politie, brandweer én gemeente een belangrijke rol om gezamenlijk aan het oplossen van de gesignaleerde problemen te werken.

De afgelopen 2 jaar merkt OV de Noord echter dat het in de samenwerking met de gemeente niet lekker loopt. Afspraken worden onze ogen onvoldoende goed opgevolgd en/of er wordt niet naar behoren over gecommuniceerd. Zaken duren gewoonweg te lang waardoor de voortgang van de werkgroep en het oplossen van gesignaleerde problemen stagneert of helemaal geen voortgang boekt. 

Het bestuur van OV de Noord is tot de conclusie gekomen, dat het in de huidige situatie geen zin heeft als zij hier tijd in steken terwijl het niets oplevert.
Om die reden heeft het bestuur van OV de Noord besloten zich per 30 augustus 2017 terug te trekken uit de KVO werkgroep totdat de situatie veranderd.

Dit duidelijke signaal is opgepakt door, met name, wethouder Peter Verheij, aangezien OV de Noord niet de enige was die haar ongenoegen kenbaar heeft gemaakt. Wethouder Verheij heeft ons gevraagd geduld te hebben, omdat het tijd kost om binnen de gemeente Alblasserdam te bepalen wie verantwoordelijk is voor bepaalde zaken aangaande KVO en hoe hierover in de toekomst gecommuniceerd gaat worden.

OV de Noord onthoudt zich van inzet voor het KVO totdat duidelijk is hoe er in de toekomst samengewerkt gaat worden. Uiteraard blijven we wel de status van het terrein monitoren en hier meldingen van maken.

Voor maandag 27 november as. staat er een vervolg overleg gepland met de wethouder.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer