Word nu lid
#
15 jan 2019;

Schenking aan goede doelen door OVdN

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Alblasserdam in januari 2018 werd door burgemeester Paans een oproep gedaan om met elkaar goed te zorgen voor de zwakkeren in de Alblasserdamse samenleving. Het bestuur van Ondernemers Vereniging de Noord (OVdN) heeft deze oproep ter harte genomen en heeft met goedkeuring van de leden twee donaties gedaan aan goede doelen in onze gemeente.

Na overleg met burgemeester en wethouders kwamen als goede doelen de Kledingbank en de Stichting Helpende Handen naar voren.

 

De Kledingbank verstrekt gratis kleding aan de armsten van Alblasserdam. Op dit moment zijn dat nog uitsluitend de mensen, die ook gebruik maken van de Voedselbank. Er wordt bekeken of het mogelijk is om de dienstverlening uit te breiden naar de groep, die daar net boven zit, maar die zonder hulp ook een mensonwaardig bestaan zouden moeten leiden. De Kledingbank is nu nog gevestigd in Koffiebar De Poort aan de Randweg in Alblasserdam. Om de week op woensdagmiddag kan er kleding worden gebracht.

 

De Stichting Helpende Handen is een sociale onderneming, die als doel heeft het versterken van de informele zorg, door de inzet van stagiaires, participatiedeelnemers en nieuwe Nederlanders in het kader van hun opleiding (of oriëntatie op een baan) binnen het domein van zorg, welzijn en dienstverlening. Hierbij kunt u denken aan een extra hand in de huishouding, een luisterend oor, een arm voor een wandeling, hulp bij een boodschap, het ontlasten van mantelzorgers en nog veel meer van deze activiteiten. De Stichting is gevestigd in het 'ParticiPand' in de Lelsstraat in Alblasserdam.

 

OVdN behartigt de belangen van ondernemers gevestigd op de bedrijventerreinen Vinkenwaard, Hoogendijk en Nieuwland Parc. We onderhouden contacten met de gemeentes Alblasserdam en Papendrecht en werken ondermeer aan veiligheid, promotie van het gebied en bereikbaarheid.

 

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer