Word nu lid
#
4 jul 2022;

Overleg brandweer, brandgevaarlijke situaties

Nicolette van Esdonk (Gemeente Alblasserdam) en Monique Walraven (Parkmanager OV de Noord) hebben op woensdag 15 juni samen met Ruud Alblas (adviseur Risicobeheersing Brandweer Zuid-Holland Zuid) een controle ronde gereden over de bedrijventerreinen in Alblasserdam. Hierbij hebben we aandacht gegeven aan de vluchtroutes en brandgevaarlijke situaties in de buitenruimten.

Tijdens de schouw rondes die we hebben gereden over Vinkenwaard en Nieuwland Parc leverden dit een redelijk gelijkmatig beeld op qua brandveiligheid. Dat betekent enerzijds dat er niet of nauwelijks sprake is van een dusdanig ernstig brandgevaarlijke situatie, dat deze direct moet worden opgeheven. Anderzijds betekent het ook dat ongewenste situaties blijven voortbestaan. De waarschuwingen en voorlichting om brandveiligheid op een hoger niveau te krijgen leveren vaak niet de gewenste effecten op. Ondernemers zijn bezig met datgene waar ze goed in zijn, namelijk in het uitvoeren of verkopen van hun producten en diensten. Risicomanagement wordt helaas niet altijd gezien als een belangrijk onderdeel van de bedrijfsprocessen.

Om op de Alblasserdamse bedrijventerreinen deze status quo te doorbreken, gaan we de komende periode gericht aandacht besteden aan een aantal belangrijke onderwerpen waaronder ‘opslag van brandbare goederen’ en risicomanagement in het algemeen.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer