Word nu lid
#
5 jan 2022;

Op feestbezoek bij Arjan Verloop

Op woensdag 22 december zijn Nico Treure en Monique Walraven (OV de Noord) op bezoek geweest bij Arjan Verloop van Verloop Drukkerij. Gevestigd aan de Ohmweg 31 te Alblasserdam. Waarom feest? Verloop bestaat 100 jaar!

Verloop Drukkerij is een echt familiebedrijf met de derde generatie aan het roer. En ze hopen dat de volgende generatie op termijn het bedrijf wederom voort zal zetten. Vroeger was de drukkerij vooral gericht op lokale ondernemers, winkeliers en bedrijven. Tegenwoordig werken ze ook voor landelijke organisaties. Ze verzorgen de vormgeving voor online uitingen, maar zeker ook nog steeds voor gedrukte communicatiemiddelen, zoals tijdschriften, boeken en proefschriften.

In 1921 begon de toen 24-jarige Jan Verloop, met de drukkerij. Hij was ontslagen als administrateur bij scheepswerf Van der Schuit in Papendrecht. Daarvoor werkte hij bij drukkerij De Jong in Alblasserdam. Door zelf een drukkerij te beginnen heeft hij deze oude liefde weer opgepakt. Het was een eenvoudige en kleine drukkerij waarin hij samen met zijn broer Kees werkte. Het bedrijf hield zich bezig met: de boekdrukkerij, de boekhandel, waar ze onder andere eigen uitgaves verkochten, en De Klaroen.

De Klaroen
Het advertentieblad ‘Vraag en Aanbod’ is vanaf 1934 door Jan Verloop uitgegeven. In de Tweede Wereldoorlog was er de Vrije Pers van de heren Vos. Na de oorlog is Jan met Gerrit Vos onder de naam De Klaroen hiermee doorgegaan. Tot 2006 was De Klaroen een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Wekelijks werd de redactie, advertentieverkoop en de tekst- en advertentieopmaak door Verloop gedaan. In 2006 is de krant aan BDU Media in Barneveld verkocht.

Afgelopen 10 december is het jubileumboek uitgereikt aan het personeel. Een feest geven om bij deze eeuw met de drukkerij stil te staan is voorlopig uitgesteld. Voor nu blijven ze zich focussen op online én offline producten. Papier blijft onderscheidend en je kan er mooie producten mee maken. Daarom zien zij zeker toekomst voor papier naast de digitale communicatie.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer