Word nu lid
#
24 jan 2022;

Op bezoek bij het Lascentrum…

Op vrijdag 14 januari zijn Nico Treure en Monique Walraven (OV de Noord) op bedrijfsbezoek geweest bij Adri Schotanus, Ronald van Dijk en Jasper Oosters van Lascentrum Welding and Cutting, gevestigd aan Nieuwland Parc 1 te Alblasserdam.

Wat doet het lascentrum?
Lascentrum Welding and Cutting is in oktober 1988 gestart als import en export bedrijf, gespecialiseerd in las- en veiligheidsproducten.

Zij zijn een groothandel met vestigingen in Nederland en Noorwegen. In deze landen zijn zij de importeur van lasmaterialen van Hyundai Welding. Veel producten leveren zij onder eigen merknaam Lascentrum. Naast verkoop en verhuur, bieden zij een uitgebreide service in de vorm van advies, training en begeleiding.

Lascentrum beschikt over een groot magazijn en voorraad waardoor ze doorgaans korte levertijden hebben en veel artikelen zelfs binnen één werkdag kunnen versturen.

Ook voor reparaties en onderhoud kunt u terecht bij Lascentrum voor  alle merken las,- en snijapparatuur en worden gedaan door ervaren VCA gecertificeerde monteurs.

Op de tweede verdieping hebben ze een grote demoruimte waarbij de vertegenwoordigers minimaal I.W.T. gespecialiseerd zijn, trainingen kunnen geven en producten kunnen testen.

Tevens bent u bij Lascentrum aan het goede adres voor het opstellen en maken van de benodigde lasprocedures en lasserskwalificaties.

Stukje geschiedenis
Dinsdagmiddag 25 oktober 2016 is er een zeer grote brand uitgebroken bij Lascentrum. De medewerkers ontdekten de brand even na 17 uur in het magazijn. Ze probeerden de brand nog te blussen, maar daar bleek het vuur inmiddels al te groot voor te zijn. Even later sloegen er meterhoge vlammen uit het dak en hingen er grote rookwolken boven het bedrijventerrein. Nog voor aankomst van de eerste brandweerwagen was de brand al uitslaand. Besloten is op dat moment om het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

Heropening
Het herbouwde Lascentrum is opgeleverd op dinsdag 5 november 2019. Ruim 3 jaar na de brand. Het nieuwe bedrijfspand bestaat uit een hal, met daarvoor een kantoor van in totaal drie bouwlagen. Bij de herbouw is volop aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen, is al het toegepaste hout voorzien van het FSC-keurmerk en is de verlichting uitgevoerd in LED.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer