Word nu lid
#
28 okt 2021;

Op bezoek bij Arjan Schenk

Hoe gaat het met de ondernemers in Alblasserdam? Dit keer is @Monique Walraven (Parkmanager OV de Noord) samen met @Nicolette van Esdonk (gemeente Alblasserdam) op bezoek geweest bij @Arjan Schenk van @Schenk Tanktransport.

Schenk is opgericht in 1925 als handel in zand en grind annex transportbedrijf. Eind 50-er jaren van de vorige eeuw werd een start gemaakt met tanktransport. Er werden voornamelijk stookolie, huisbrandolie en benzine/diesel vervoerd. Als gevolg van het toenemende belang van de tanktransportactiviteiten werd in de loop van de jaren 80 de handel in zand en grind beëindigd en legde Schenk zich volledig toe op tanktransport.

Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de 3e generatie Schenk, de broers Harry en Arjan Schenk. Na 1990 kwam de groei van Schenk Tanktransport in een stroomversnelling. Het overnemen van activiteiten van collega transportbedrijven en het overnemen van eigen vervoer van zowel olieproducenten als producenten van industriële gassen in binnen- en buitenland zijn een belangrijke bron van de expansie van Schenk Tanktransport. Inmiddels is Schenk ontwikkeld tot een professioneel transportbedrijf dat naast transport over de weg ook intermodale vervoersoplossingen aanbiedt. De gezonde financiële basis van Schenk, de expertise binnen het vakgebied en de ruim 1.700 medewerkers maken het mogelijk om samen met opdrachtgevers de dienstverlening verder te ontwikkelen.

Na een onrustige coronaperiode zijn de meeste activiteiten weer op pre-coronaniveau of zelfs boven het pré-corona niveau. Schenk is de crisis goed doorgekomen. Weliswaar is er een korte en duidelijke terugval in omzet geweest en was er tijdelijk sprake van een hoger ziekteverzuim, maar door goede spreiding van werk en het afbouwen van verlof saldi werden de effecten van de crisis beperkt. Inmiddels is er sprake van een forse toename van de activiteiten waardoor Schenk alweer volop bezig is om extra personeel aan te werven.

Duurzaamheid:
Schenk wil graag koploper zijn op het gebied van duurzaamheid binnen de sector. Zo zijn zij het wagenpark flink aan het vergroenen. Het wagenpark bestaat nagenoeg geheel uit trucks voorzien van de nieuwste Euro 6 motoren, welke op basis van hun inzet worden voorzien van brandstoffen zoals (bio)diesel en (bio) LNG. Schenk houdt een CO2 prestatieladder bij om voortgang van de Parijs  klimaatdoelstellingen te kunnen meten en te kunnen rapporteren.

Schenk heeft een online magazine, dat heet ‘Onderweg’, erg leuk om eens te bekijken Schenk Onderweg - juni 2021 (schenk-tanktransport.com)

En dan nog de laatste brutale vraag van Monique aan Arjan….Ik durf het bijna niet te vragen, maar zouden zij eens in zo’n grote vrachtwagen mogen kijken?

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer