Word nu lid
#
23 jan 2018;

Kledingbank Alblasserdam

Na een succesvolle proefperiode waarin gebleken is dat een kledingbank in Alblasserdam in een behoefte voorziet zou het mooi zijn als dit initiatief voortgang vindt.

Er is al heel veel kleding gedoneerd, ook al is er nog niet veel ruchtbaarheid aan dit project gegeven. De bereidheid van Alblasserdammers en Alblasserdamse bedrijven om de Kledingbank te steunen is groot.

De cliënten van de Voedselbank zijn in de gelegenheid om naast voedsel ook kleding te ontvangen die ze nodig hebben. Ook zijn er veel Alblasserdammers geïnteresseerd in vintage kleding, om financiële of andere redenen. Zij zouden ook de mogelijkheid moeten hebben om bij de Kledingbank terecht te kunnen.

Tot nu toe opereerde de Kledingbank onder het bestuur van de Voedselbank. Dit kon slechts tijdelijk. Om in aanmerking te komen voor (o.a. gemeentelijke) subsidies moet een aparte stichting opgericht worden.


Daarom is de organisatie op zoek naar enkele mensen die de bestuursfuncties van

-voorzitter,
-secretaris en
-penningmeester

van deze nieuwe stichting op zich willen nemen.

De Kledingbank was in de proefperiode gehuisvest in gebouw De Poort. Hier blijkt de opslagruimte nu al te klein. De organisatie is dan ook DRINGEND op zoek naar een ruimte van minimaal 75 m2. Deze ruimte zou gebruikt kunnen worden voor de volgende activiteiten:

- opslag
- inname van gebruikte kleding
- sorteren en presenteren van de kleding
- uitgifte en verkoop van de kleding

Er wordt gezocht naar een ruimte die droog is, verwarmd kan worden en enigszins centraal in Alblasserdam ligt.

 

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer