Word nu lid
#
7 mrt 2024;

Kennismaken met de Peute Group

Op dinsdag 5 maart j.l. zijn Nico Treure (voorzitter OVdeNoord) en Monique Walraven (parkmanager Alblasserdam) op bedrijfsbezoek geweest bij John van den Heuvel (directeur) van De Peute Group, gevestigd op Rapenburg 2, Alblasserdam.

De Peute Group is een internationaal opererende onderneming die zich focust op het recyclen van papier en kunststoffen. Het bedrijf is in 1960 opgericht en heeft zich de afgelopen 60 jaar ontwikkeld van kleine, lokale speler tot één van de grootste onafhankelijke papier- en kunststofverwerkers ter wereld. Jaarlijks wordt er door de Peute Group meer dan 1.5 miljoen ton aan grondstoffen verwerkt. Inmiddels gebeurt dit met 180 medewerkers en een productielocatie van 50.000 m2.

Op vrijdag 17 november vond de officiële opening plaats van het nieuwe hoofdkantoor en productielocatie van Peute Group in Alblasserdam. Reclyclebedrijf Peute Group verhuisde van tweede Merwedehaven in Dordrecht naar het Nedstaal-terrein in Alblasserdam.

Circulariteit en duurzaamheid zijn de afgelopen periode steeds vaker in de media verschenen. Voor Peute Group is dit al jaar en dag de basis van de bedrijfsvoering en het is dan ook de ambitie om zoveel mogelijk secundaire grondstoffen terug te brengen naar nieuwe producten.

Hun visie is dan ook  ‘Hoogwaardige recycling van papier en kunststof voor een circulaire wereld’.

Een indrukwekkend bezoek en een mooi bedrijf om in ons midden te hebben.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer