Word nu lid
#
7 sep 2023;

Informatiebijeenkomst Kansrijk Praktijkleren Alblasserdam goed bezocht

Donderdag 24 augustus vond in Cultureel Centrum Landvast een informatiebijeenkomst plaats over het project Kansrijk Praktijkleren. Het was een geslaagde middag met een opkomst boven verwachting. Medewerkers van het Da Vinci College en projectleider Peter Wemmers van Gemeente Alblasserdam vertelden uitgebreid over de kansen die het project biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maatwerk

De betrokken Alblasserdamse bedrijven waren goed vertegenwoordigd. Op het arbeidsmarktplein konden bezoekers kennismaken met verschillende bedrijven die leerwerkplekken bieden. Het Da Vinci College was aanwezig om te vertellen over verdere opleidingskansen. Enthousiaste bezoekers konden zich direct aanmelden voor een opleiding. "Er is veel maatwerk nodig en dat is mogelijk als alle partners elkaar kennen en goed met elkaar samenwerken", aldus Margreet de Deugd, wethouder sociaal domein. "Dit project is niet van de gemeente, maar van bedrijfsleven, onderwijs en inwoners samen," benadrukte Ramon Pardo, wethouder economie.

Kansrijk Praktijkleren draagt bij aan de opgave ´Met oog voor elkaar'

Het project Kansrijk Praktijkleren richt zich op mensen zonder diploma, mensen met een lage opleiding of mensen die in hun werk een andere richting willen inslaan. Door hen een leerwerkplek én een gratis Mbo-opleiding te bieden, vergroten we hun kansen en doorstroming op de (lokale) arbeidsmarkt. Hiermee versterken we de eigen kracht van inwoners. Voor lokale ondernemingen biedt het project mogelijkheden om geschikte werknemers te vinden en deze zelf in de praktijk op te leiden. Kansrijk Praktijkleren is onderdeel van de Regiodeal Drechtsteden Gorinchem en draagt bij aan het vergroten van de brede welvaart in de regio.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.alblasserdam.nl/kansrijk. Heb je als bedrijf of kandidaat vragen of interesse om mee te doen? Dan kun je contact opnemen met projectleider Peter Wemmers. Bel naar 14-078 of stuur een e-mail naar kansrijk@alblasserdam.nl.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer