Word nu lid
#
17 okt 2017;

Industriedag: “Energietransitie om de Drechtsteden in balans te krijgen”

Op 30 november 2017 zal op de Jules Verne de jaarlijkse Industriedag plaats vinden. Deze keer is gekozen voor het thema 'Energietransitie in de Drechtsteden'. Een boeiend, innovatief en vooruitstrevend onderwerp dat uw aandacht verdient.

Als Werkgevers Drechtsteden willen we de energietransitie versnellen en kiezen daarom voor het bundelen van de krachten. Dit onder meer door in te haken op ontwikkelingen in de economie, de water- en afvalsector, mobiliteit en leefbaarheid. De Drechtsteden is een pilotregio waartoe o.a. een brede regionale energiestrategie, samen met bedrijven, inwoners en instellingen wordt geformuleerd en uitgedragen. Het streven is energieneutraal in 2050. We moeten ons daartoe realiseren dat we als bedrijfsleven een belangrijke rol hebben met onze investeringen en innovaties. Om economisch draagvlak te kunnen krijgen is het wel belangrijk dat we allemaal doordrongen zijn van de noodzaak en de wijze waarop de transitie moet plaatsvinden. 

Op 30 november wordt een boeiend programma aangeboden. Tijdens deze dag zullen achtereenvolgend spreken:

Dr. Jan Terlouw, voormalig politicus en schrijver beijvert zich voor meer vertrouwen in de samenleving en duurzaamheid. Aan het begin van dit jaar heeft hij samen met de tien politieke jongerenorganisaties een manifest opgesteld voor een duurzame toekomst. Samen met Rutger de Ridder, voorzitter van de JOVD spreekt hij hierover.
Ir. Marjan van Loon, president directeur van Shell zal vanuit de optiek van Shell vooral ingaan op de energietransitie, de waterstofeconomie en hoe om te gaan met elektriciteit. Wat kunnen wij als regionale werkgevers aan dit proces bijdragen?
Richard van Hooijdonk, futurist en trendwatcher. Door nieuwe technologie staan we aan de vooravond van nieuwe vormen van ondernemen. Wat kunnen we hiermee in het kader van de energietransitie. 

Daarnaast gaan we samen met de sprekers, bestuurders en werkgevers in gesprek om te bezien op welke wijze we de energietransitie in de Drechtsteden kunnen bewerkstelligen. 

Dit jaar wordt de Industriedag weer op een schip gehouden, we zijn te gast op de Jules Verne. Eind oktober wordt de uitnodiging verspreidt waarop u wordt uitgenodigd om u aan te melden. 

Noteert u 30 november vast in uw agenda? 

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer