Word nu lid
#
6 apr 2018;

Geleiderail in plaats van 'Alblasserdammertjes' op Bedrijventerrein Vinkenwaard

De paaltjes aan de Wattstraat en Edisonweg op bedrijventerrein Vinkenwaard, worden vanaf dinsdag 10 april vervangen door een geleiderail. OV De Noord heeft zich hier sterk voor gemaakt en is dan ook zeer verheugd dat we in goed overleg met de Gemeente Alblasserdam en ondernemers tot dit alternatief zijn gekomen.

De zogeheten Alblasserdammertjes bleken schade te veroorzaken aan het materieel van de ondernemers op het bedrijventerrein. De Alblasserdammertjes zijn bedoeld om het openbaar groen te beschermen tegen schade door vrachtwagens. De geleiderail corrigeert waar nodig ook vrachtwagens, maar levert minimale schade op. 


Paaltjes krijgen nieuwe bestemming
De Alblasserdammertjes aan de binnenzijde van de bocht in de Wattstraat blijven gehandhaafd vanwege hun snelheidremmende werking in deze bocht, waar ook woonhuizen staan. De verwijderde Alblasserdammertjes worden hergebruikt op de Hoogendijk om sluipverkeer over het fietspad tegen te gaan. De werkzaamheden, die enige weken gaan duren, leveren niet of nauwelijks hinder op voor het doorgaande verkeer. Op de ventweg wordt een wegafzetting geplaatst om veilig te kunnen werken.

 

Beluister via RTV Rijnmond het interview dat wethouder Peter Verheij en Dick Bovekerk van OV De Noord gaven op 10-04-2018.

 

 

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer