Word nu lid
#

Drechtsteden, in de ban van. Doorpakken!

Op woensdag 20 september 2017 vindt weer een bijeenkomst van de Federatie Samenwerkende Ondernemersverenigingen Drechtsteden plaats. Leden van de ondernemersverenigingen zijn vanaf 16.30 uur van harte welkom in het Postillion Hotel in Dordrecht.

In 2016 stond de gezamenlijke bijeenkomst van de Federatie in het teken van de in te stellen Economic Development Board (EDB). Dit jaar willen we ook hier aandacht aan besteden. EDB Voorzitter Sjoerd Vollebregt heeft op 17 mei zijn plannen gepresenteerd en zal ons nu informeren over de inmiddels bereikte voortgang op de diverse dossiers met een doorkijk naar de zichtbare ontwikkeling in de regio Drechtsteden.

Daarnaast hebben we een andere zwaargewicht uit ondernemersland, Ab van der Touw (CEO Siemens Nederland), bereid gevonden om vanuit diverse invalshoeken ons zijn visie op een aantal onderwerpen te geven. Siemens is samen met Van Oord bezig aan enkele grote projecten op het terrein van energietransitie. Wellicht interessant voor de toeleveranciers uit onze regio?

Ab van der Touw is daarnaast Voorzitter van de Nederlands-Duitse Handelskamer. Vanuit die rol vergezelt hij het Koninklijk paar bij al hun bezoeken aan de Duitse deelstaten. En liggen wij als Drechtsteden niet aan de (water)snelweg naar Duitsland? Ab van der Touw zal ook de positie van Drechtsteden belichten vanuit zijn rol als Voorzitter van de Economische Programmaraad Zuidvleugel. En als we op 20 september een nieuw Kabinet hebben, dan zal Ab van der Touw als Vice Voorzitter van VNO NCW ook zijn visie geven over het nieuwe Kabinet. Het woord zwaargewicht is dus niet overdreven!

En natuurlijk wordt er ook dit jaar door de (gloed)nieuwe Burgemeester van Dordrecht (Wouter Kolff) stilgestaan bij de concrete effecten voor de regio Drechtsteden uit de Miljoenennota. Dus we gaan op 20 september gezamenlijk actueel en inhoudelijk DOORPAKKEN!

Rondom dit programma zult u vooraf en na afloop ruim de gelegenheid hebben om met uw collega-ondernemers en vertegenwoordigers van het politieke bestuur en het maatschappelijk leven (onderwijs, zorg) te netwerken onder het genot van een drankje en een hapje.

Programma 20 september 2017

16.30 – 17.45 uur           Inloop en netwerken

17.45 – 18.00 uur           Welkomstwoord

18.00 – 18.45 uur           Inhoudelijk programma 

18.45 – 21.00 uur           Dinerbuffet en netwerken

Houd u met uw vertrektijd rekening met de files? U bent om o.a. deze reden van harte welkom vanaf 16:30u voor een drankje en een amuse!

Voor inhoudelijke vragen en/of opmerkingen over de bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Rutger Hoogerwerf (Ondernemersvereniging Zwijndrecht) via rutger@buroruw.nl.   

 

Voor het programma, meer informatie en aanmelding kijkt u op www.federatieov.nl.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer