Cybercrime is een groot probleem bij ondernemers. Steeds vaker worden ondernemers de dupe van digitale criminaliteit en worden hun gegevens gewist of moeten zij geld betalen om weer gebruik te kunnen maken van hun computers. Om dit een halt toe te roepen, heeft de Veiligheidsalliantie Rotterdam & het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam een subsidie ontvangen voor het project cyberbuddies.
Hoeveel geld en tijd kost het?
Hieronder meer informatie over de scan. Omdat de scan gesubsidieerd is, kan het kosteloos (en nog belangrijker, belangeloos) aangeboden worden. Klik op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=rBzTwi0-nSc voor meer informatie. De Veiligheidsalliantie Rotterdam & het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam verzorgt de registratie, inplannen van de scan en het versturen van het adviesrapport.
Informatie over de scan
Een cyberbuddie gaat digitaal of fysiek op bezoek bij een ondernemer en controleert het bedrijf op zeven thema’s: Kennis cybercrime, gedrag, organisatie en management, mobiele apparaten, website, techniek en gedrag. In de vragenlijst komen ook thema’s als de AVG aan bod. Na een gesprek van ongeveer een uur ontvangt de ondernemer per mail een adviesrapport met daarin alle verbetermogelijkheden. Soms kan de ondernemer kwetsbaarheden eenvoudig met hulp van de cyberbuddie oplossen, soms moet diegene hier een specialist of IT-partner om hulp vragen.
Hoe ziet het proces eruit?
Een ondernemer meld zich aan op www.veiligheidsalliantie.nl/cyberbuddies. Zij ontvangen de aanmeldingen en koppelen een cyberbuddie aan een aanmelding. De cyberbuddie plant een afspraak wanneer het de ondernemer uitkomt. Na afloop maakt de cyberbuddie een rapport op die verstuurd wordt.
Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..