Word nu lid
#
25 jan 2021;

Camerabewakingssysteem bedrijventerrein Vinkenwaard opgeleverd

Ondernemersvereniging De Noord (OV De Noord) zet zich in om de veiligheid op de bedrijventerreinen in Alblasserdam te vergroten en hiermee het vestigingsklimaat voor ondernemers te bevorderen.

In 2020 heeft de ondernemersvereniging opdracht gegeven aan EgroService om het bedrijventerrein Vinkenwaard te voorzien van een camerabewakingssysteem.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat mag er zijn. Afgelopen december is het systeem formeel opgeleverd. In normale omstandigheden zouden we daar een klein feestje van hebben gemaakt. Dat hebben we nu vanwege corona maar even achterwege gelaten.

Mast en camera

In de uitvoering is gebruik gemaakt van de door EgroService ontwikkelde cameramast. De mast is een strak design waarbij alle elektronica in de mast is verwerkt. De mast en camerabehuizing zijn zwart gecoat zodat de installatie wegvalt in de omgeving. Er is gekozen voor megapixel-camera’s met nachtzicht én voor kenteken-herkenningscamera’s. De masten zijn op 12 locaties, verdeeld over het bedrijventerrein, geplaatst en zijn voorzien van in totaal 39 camera’s.

Opvolging

De camerabeelden worden uitgekeken en beheerd door Park Management. Dat het camerabewakingssysteem in de behoefte voorziet, bewijst het feit dat er sinds de ingebruikname al zeker 10 calamiteiten zijn geweest waarbij het noodzakelijk was om de camerabeelden te gebruiken. De realisatie van dit project is een mooi voorbeeld van lokale samenwerking en ontwikkeling van het vestigingsklimaat in Alblasserdam.

Velen van u hebben een stroomvoorziening of camera-locatie mogelijk gemaakt. Speciale dank aan alle ondernemers die betrokken zijn geweest bij de realisatie van het camerasysteem. Daarnaast bedanken we Dick Groen van Park Trust voor de begeleiding van het project.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer