Word nu lid
#
17 apr 2023;

Bakkie koffie bij Lucien

Op vrijdag 7 april zijn Monique Walraven en Nico Treure (OV de Noord) op de koffie geweest bij Lucien de Klerk, Terminal Manager van BCTN terminal Alblasserdam. Gevestigd aan Nieuwland Parc 429 te Alblasserdam.

BCTN Inland Terminal Alblasserdam
Sinds 2015 is BCTN terminal gevestigd in Alblasserdam. De terminal heeft in totaal een oppervlakte van 40.000m², wat ruimte biedt voor 140.000 TEU. Door de ligging aan de vaarweg en bij de A15 zijn zij ideaal voor containervervoer naar het achterland.

BCTN Alblasserdam fungeert als container hub tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Daarnaast biedt zij mogelijkheden om niet alleen containers met droge lading te vervoeren en op te slaan, maar de mogelijkheid om koel containers te vervoeren of op te slaan. Deze containers kunnen op een kleiner schip verder vervoerd worden, naar de terminal of op de vrachtwagen worden aangesloten. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om containers op gas te meten en te behandelen. Hiervoor is er een speciaal ingerichte ruimte gecreëerd waar containers onder andere kunnen worden gereinigd.

Lucien de Klerk
Na een zeer lange periode gewerkt te hebben bij Uniport Multipurpose Terminals BV is Lucien afgelopen maart begonnen bij BCTN. Naast zijn liefde voor logistiek is hij ook al 22 jaar vrijwillige brandweerman, brandmeester. Bevelvoerder bij post Gorinchem in Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid. Een bevlogen man dus, met oog voor zijn medemens.

Duurzaamheid- Green Solutions for connecting the flows
Steeds meer bedrijven zien tegenwoordig het belang in van bewuster omgaan met onze natuur en kiezen daarom voor duurzame oplossingen. Intermodaal containervervoer per barge is de meest groene vorm van transport. BCTN loopt voorop als het gaat om duurzame maatregelen.

In 2018 heeft BCTN de derde Lean & Green Star ontvangen. Hiermee staan ze in de lijst van toonaangevende bedrijven inzake CO2 besparing in Nederland en België.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer