Word nu lid
#
8 nov 2019;

Afsluiting Wantijbrug

Op 20 januari 2020 start Rijkswaterstaat met de renovatie van de Wantijbrug en gaat de brug voor twee en een halve maand dicht. De brug is in slechte staat en moet gerenoveerd worden.

Vanwege de veiligheid mag er tijdens het werk geen auto- en vrachtverkeer over de brug rijden. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug.

De N3 gaat dicht tussen de afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A16 en de A15. Vervoer van gevaarlijke stoffen moet via de A27 rijden. Rijkswaterstaat heeft dit besluit van minister Van Nieuwenhuizen vandaag met een persbericht bekend gemaakt.

 

Geen andere optie dan volledige afsluiting
Wethouder bereikbaarheid, Rik van der Linden: "Natuurlijk is de gemeente niet blij met de afsluiting van de Wantijbrug omdat we grote verkeershinder verwachten in en rond onze stad. We hebben uitgebreid gesproken met Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio over alle mogelijke alternatieven. Daaruit bleek dat alleen bij volledige afsluiting van de brug de veiligheid tijdens de werkzaamheden en de aanrijtijden voor de nood- en hulpdiensten via de N3 gegarandeerd kunnen worden. Daarom is er, hoe vervelend ook, geen andere optie dan volledige afsluiting."

 

Overlast zoveel mogelijk beperken
Het ministerie beseft dat Dordrecht en de regio hier overlast van ondervinden en heeft middelen vrijgemaakt voor maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Wethouder Van der Linden: "Het is goed dat deze extra middelen zijn vrijgemaakt. Samen met Rijkswaterstaat bereiden we de maatregelen nu voor. We kijken bijvoorbeeld naar omleidingen, bebording en communicatie, aanpassing van verkeerslichten, inzet van extra bussen en verschillende fietsacties."

 

Kom zoveel mogelijk met het OV of de fiets
Maar ook met deze maatregelen zal het erg druk worden. Wethouder Van der Linden doet daarvoor ook een beroep op de inwoners en bedrijven: "Kom vooral met het openbaar vervoer of op de fiets. Neemt u toch de auto, reis dan buiten de spits. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de stad zo goed mogelijk bereikbaar blijft."

 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer