Word nu lid
#
1 dec 2021;

Op bezoek bij Kees…

Op maandag 29 november zijn Monique Walraven (OV de Noord) en Nicolette van Esdonk (Gemeente Alblasserdam) op bedrijfsbezoek geweest bij Kees de Vries van Ploegam, gevestigd aan de Ohmweg 60 te Alblasserdam.

Wat doet Ploegam?

Ploegam is oorspronkelijk een afkorting voor Ploegmakers Aannemingsmaatschappij. Ze zijn begonnen als klein familiebedrijf in het Brabantse Vinkel, inmiddels uitgegroeid tot serieuze marktspeler met ook een locatie in Alblasserdam. Met een grondige aanpak zorgen zij dat Nederland een beetje mooier, maar ook veiliger en duurzamer wordt.

Ploegam voert allerlei projecten uit in de grond-, weg- en waterbouw: ze verzwaren dijken, bouwen bruggen, verplaatsen de loop van een rivier of leggen een wegennetwerk aan.

Duurzaamheid

Bewust werken aan duurzaamheid betekent - voor én tijdens het werk - goed nadenken over hoe je omgaat met je mensen, het materieel, de omgeving en hoe je resultaat kan behalen. Ploegam doet dat enerzijds door te werken volgens de milieuwet- en regelgeving en anderzijds door oog te hebben voor hun medewerkers. Maar ook inspelen op innovaties speelt daarbij een rol.

Missie - Emissieloze bouwplaats

Ploegam wil laten zien dat het mogelijk is om het verschil te maken en volledig elektrisch te werken. Zo staan zij aan de wieg van grote, elektrisch aangedreven grondverzetmachines. Deze werken op generieke, wisselbare accupakketten – net zoals de elektrische schroefmachine thuis – waardoor de machines 24 uur per dag inzetbaar zijn. De elektrische machines hebben geen uitstoot van CO2, waardoor ze minder negatief effect hebben op het milieu. Ze zijn dan ook erg geschikt om in te zetten in natuurgebieden of binnen de bebouwde kom.

https://www.ploegam.nl/nieuws/ploegam-werkt-mee-aan-emissieloze-dijkenbouw

Wie is Kees de Vries en wat doet hij?

Kees werkt als werfbeheerder en beheer van drijvend materieel, vanuit de locatie Alblasserdam. Vanuit deze locatie worden de projecten en bedrijfsonderdelen in het westen aangestuurd door Kees en zijn collega’s. Hij zorgt dat alles er netjes is, en dat er veilig gewerkt kan worden.

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

 
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer