#
#
11 jun 2019;

Laptops gevraagd voor 53e editie van Jeugdland

De 53e editie van Jeugdland vindt dit jaar plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2019 met het thema Circus.

Hieronder een oproep van Edgar Veen, Penningmeester Stichting Jeugdland:

 

Op dit moment zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen voor onze 53e editie. Gelukkig kunnen we op financiële en natura bijdrages rekenen, waaronder ook een groot aantal bedrijven uit het industriegebied.

 

Dit jaar proberen we Jeugdland weer verder te ontwikkelen met nieuwe activiteiten. Zo zetten we voor het eerst breder in met Kunst, Cultuur én Educatie. Allemaal op een zo'n laag drempel mogelijke manier. We huren hiervoor diverse partijen in die workshops komen geven.

 

Ook willen we meer gaan kijken richting de techniek. Er zijn al diverse gesprekken gevoerd met verschillende mensen maar daar is helaas nog niets concreets uitgekomen. Op dit moment voeren we gesprekken met het Davinci college voor enkele workshops. Een van de workshops waar we dit jaar een pilot mee willen starten is het werken met kleine robots en het programmeren van micro computers (Arduino). Gelukkig is het Davinci heel enthousiast en kunnen ze hier ons in ondersteunen. Als het dit jaar goed verloopt willen we de samenwerking voor de komende jaren gaan uitbreiden. We moeten uiteraard kijken wat hier onder andere de kosten voor zijn.

 

Voor de pilot van dit jaar zijn we eigenlijk nog op zoek naar hardware in de vorm van enkele laptops. Mogelijk zijn er bedrijven die bij jullie zijn aangesloten die ergens in de komende weken hun computernetwerk gaan vernieuwen en zodoende enkele oude laptops niet meer gaan gebruiken. We zouden graag minimaal 4 laptops tot onze beschikking willen hebben voor deze pilot. Met behulp van deze laptops kunnen de kinderen de instructiefilmpjes bekijken en de microcomputers mee programmeren. Qua specificaties hoeft het absoluut niet het nieuwste model te zijn. Mochten er bedrijven zijn die wel de specificaties zouden willen weten van de hardware, onder aan deze mail staat een link

De reden waarom we kiezen voor laptops is o.a. ruimte i.v.m. opslag, maar ook het opruimen en de ruimte die het fysiek nodig heeft op een locatie is beter handelbaar dan losse computers. 

 

Ik zou u willen vragen of u dat u bij u leden eens rond kunt vragen of dat er misschien nog ergens wat oude laptops beschikbaar zijn die niet meer gebruikt worden of op korte termijn vervangen gaan worden?

 

Ik hoor het graag van u. Bedrijven mogen hierover rechtstreeks contact opnemen indien ze vragen hebben. In verband met slechte telefonische bereikbaarheid in eerste instantie via e-mail. Dit kan via penningmeester@jeugdlandalblasserdam.nl

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

   
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer