#
#
13 mei 2019;

Vierde Innovatietafel A5H

Terugkoppeling Resilience, Waterveiligheid, klimaatadaptie. Reserveer vast in uw agenda: 13 mei, aanvang 17:00 tot 22:00 uur. Locatie: Rabobank Merwestroom, Bonkelaarplein 25, Sliedrecht

Geachte ondernemer,

Mogelijk zijn dit begrippen die u als ondernemer al bekend in de oren klinken. Misschien omdat uw bedrijf gelegen is in de Alblasserwaard of Vijfheerenlanden en u zich bewust bent van de risico’s die die plek met zich meebrengt. Of misschien omdat uw bedrijf producten of diensten op dat gebied levert of zou gaan willen leveren.

Provincie Zuid Holland, Waterschap Rivierenland en de Gebiedsraad van de zeven gemeenten in Alblasserwaard Vijfheerenlanden en noordelijke Drechtsteden hebben de afgelopen tijd, gerelateerd aan deze begrippen, Innovatie tafels voor ondernemers in het gebied georganiseerd.

De laatste keer op 8 Oktober hebben een aantal deskundigen ons laten zien welke vraagstukken ontstaan als er daadwerkelijk een risico van dijkdoorbraak is. Dat is een boeiende, maar ook emotievolle avond geworden omdat de effecten van een dreiging  heel concreet worden. De bovenstaande getekende notulen van die avond reflecteren het een en ander.

 

Terugkoppeling

We hebben een  terugkoppeling  van die avond  gegeven  aan de Veiligheidsregio en de Burgemeesters uit het gebied. Daarin staat centraal dat er dringend behoefte is aan meer communicatie en inzicht.

Met ondernemers zouden we echter meer naar de kansen kant willen kijken, waar liggen kansen en mogelijkheden voor  uw bedrijf.

 

Thema’s

Voor komende keer staan 2 of 3 van de onderstaande  thema’s op de agenda, die we met u verder willen uitdiepen om met concrete aanbevelingen en/of ideeën te komen die verder uitgewerkt zouden kunnen worden:

  1. Shelters/vluchtplekken: welke creatieve ideeën hebben ondernemers om binnen een paar weken een vluchtplek/shelter te maken?
  2. Logistiek/Gevaarlijke stoffen: welke innovatieve oplossingen kan je als ondernemer bedenken voor o.a. de logistiek van gevaarlijke stoffen ingeval van een dreigende overstroming?
  3. Blue Label; ontwikkelen van keurmerk voor bedrijven en/of locaties die bij watergerelateerde bedreigingen gebruikt kunnen worden.

 

Zijn dit thema’s die u aanspreken? Meld u dan aan voor de bijeenkomst op  13 mei, aanvang 17 uur!

 

Inspirerende avond

Wij bieden een inspirerende avond in gezelschap van mede-ondernemers in het gebied in een ambiance van de Rabobank in Sliedrecht. Ook zorgen we voor de aanwezigheid van een aantal deskundigen. Joop Hylkema, voormalig lid van de board van Royal IHC Merwede, is avondvoorzitter.

Voor een maaltijd wordt gezorgd.

 

Aanmelden

In verband met de organisatie horen we graag van u of u aanwezig kunt zijn op de voorgestelde datum.

Kunt u dan niet aanwezig zijn of is de thematiek minder relevant voor u? Mogelijk  kent u  een andere ondernemer die in deze onderwerpen is  geïnteresseerd of voor wie het relevant is. Laat ons dan vooral  de naam van deze  ondernemer weten.

U kunt een bericht sturen aan ons secretariaat: k.davids@pzh.nl. Via deze mail kunt u ook eventuele vragen over deze uitnodiging sturen. Zodra we meer weten over de locatie en het programma, dan laten wij dat weten. We zien u graag bij de vierde innovatietafel!

 

We vernemen graag of u erbij kunt zijn.

 

Namens het voorbereidend comité,

 

Bram van Hemmen, burgemeester van Sliedrecht en voorzitter van de Gebiedsraad

Jantien Oostijen, Projectleider Water en Ruimte verbinden, Provincie Zuid-Holland

Joop Hylkema, voormalig directielid Royal IHC en avondvoorzitter

Contact

Postbus 134, 2950AC Alblasserdam
#

Maandelijks al het nieuws in je mailbox? Abonneer je op onze nieuwsbrief..

   
Copyright © OVdeNoord    Privacyverklaring & Disclaimer